Запишете час за процедура               0894777676 / 0888223370              

 

 

 

КАВИТАЦИЯ

КАВИТАЦИЯ

   Ултразвуковата кавитация е най-новият и за момента най-мощният нехирургичен метод в борбата с локалните мастни натрупвания и целулита и не случайно е наричана „нехирургична липосукция”. С кавитация може да промените формата на тялото си, да намалите целулита, мастните образувания и натрупвания в проблемните зони, без да увреждате целостта на вашите тъкани.

 

    Процес, който се предизвиква чрез ултразвук в течностите на тъканите. Намаляването на мерките чрез кавитация е ефективен метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса. Методът използва контролирани нискочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и се разрушават. Тези мастни клетки се превръщат в течна субстанция, която се извежда от организма чрез лимфата и отделителната система. Ултразвуковите вълни въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани. Ефектът на кавитацията прави мастните образувания по-меки, отделя ги от другите тъкани и дава възможност образувалата се течност лесно да се изхвърли от организма. Ефектът се постига чрез синхронизирана работа на нискочестотни ултразвукови вълни, гарантирайки по такъв начин съхранение целостта на другите тъкани. С други думи, контролът върху работата на нискочестотните ултразвукови вълни, осъществяван от микропроцесор, позволява тяхното действие да се насочва само върху мастните тъкани.

 Ултразвуковите вълни се предават чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника. Благодарение на кавитацията можете да промените формата на Вашето тяло, да намалите обема на целулита, на мастните образувания и натрупвания без да причинявате вреда на целостта на тъканите. Максималният курс от процедури е между 8 и 12, в зависимост от количеството мастни натрупвания. Честотата на извършване на процедурите е веднъж на 5-7 дни. Не могат да се третират повече от две зони наведнъж. Продължителността на третиране на една зона с кавитация е около 10-30 мин. Терапията е подходяща за мъже и жени.
За постигане на оптимални резултати е добре кавитацията да се комбинира с радиочестотен лифтинг на тяло, както и адекватна двигателна активност.
Важно е да се каже, че кавитацията не е заместител на здравословния начин на живот, а по скоро спомагателен метод, чрез който да постигнете желаните резултати по-бързо.

 Не се препоръчва:

– при чернодробни заболявания;

– по време на месечен цикъл;

– при зони с разширени вени;

– при бременни жени;

– при наличие на метални протези, пейсмейкър; по време на настинка или грип;

– не се прилага на лицето, шията, глезените, лимфните възли и ставите;

–  при тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвоносните съдове, кръвообращенето и лимфните възли; при активни алергии на кожата, изгаряния на нейната повърхност, отворени или незараснали пресни рани.