Запишете час за процедура               0894777676 / 0888223370              

 

 

 

HIFU SMAS ЛИФТИНГ

HIFU SMAS ЛИФТИНГ –

 ВИСОКО ИНТЕНЗИВЕН ФОКУСИРАН УЛТРАЗВУК

 

 

  „HIFU”  е уникална технология, позволяваща извършването на неоперативен SMAS лифтинг на кожата на лицето, челото и шията.

 Процедурата „HIFU” може да се определи като истинска революция в козметичната медицина. При този метод интервенцията се осъществява точно на нужния участък, на нужната дълбочина с необходимата активност на лъча, при това абсолютно безопасно.

 

КАКВО Е SMAS-ЛИФТИНГ?

 Повърхностният мускулен слой (SMAS-слой) представлява анатомична структура от колагенови и еластинови влакна, която покрива мимическите мускули на лицето. Намира се непосредствено под подкожната мастна съединителна тъкан и свързва мимическите мускули на лицето с дермата.

SMAS-слоят служи за поддръжка на меките тъкани на лицето, като ни защитава от гравитационното стареене (отпускане на кожата).

С течение на годините, когато нивото на SMAS намалява, кожата на човека става повехнала и увиснала, образуват се бръчки и гънки. За да се получи ефективен лифтинг на кожата, е нужно да се въздейства върху колагеновите влакна в дълбоките слоеве на кожата на ниво SMAS.

КАК ДЕЙСТВА ЛИФТИНГЪТ HIFU?

 Принципът на работа се състои във въздействието върху кожата с микро-фокусирани ултразвукови импулси, които повишават температурата в точката на въздействие, а колагеновите и еластиновите влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата, се свиват и скъсяват, като по този начин повдигат SMAS-слоя, който поддържа всички меки тъкани на лицето.

Фокусираната ултразвукова вълна преминава през кожата и през подкожно-мастната съединителна тъкан без да ги поврежда, осигурява незабавно опъване на частите на лицето като след хирургическа намеса.

Термокоагулацията предизвиква уплътняване на разтегнатите с възрастта колагенови влакна и осигурява лифтинга на всички слоеве на меките тъкани на лицето, а след 3-4 месеца, които са необходими за образуване на нова колагенова матрица, SMAS-лифтингът на лицето достига своя максимум

КОГА Е ПОДХОДЯЩО ДА СЕ НАПРАВИ ПРОЦЕДУРА „HIFU”?

 Тази процедура е подходяща както жени, така и за мъже на възраст над 30 години, които все още не са за хирургичен лифтинг, но имат отпускане на кожата и биха искали да получат видимо подмладяване и най-вече стягане на кожата.

Безопасна ли е „HIFU” процедурата?

 В света са извършени над 500,000 процедури без да е имало каквито и да е проблеми или оплаквания. Ултразвукова енергия се прилага в областта на медицината в продължение на повече от 50 години и се използва за премахване на тумори безкръвно.

Болезнена ли е процедурата с “HIFU”?

 Процедурата е безболезнена, но праговете на дискомфорт варират при различните пациенти. Възможно е да има известен дискомфорт, докато има излъчване на ултразвука,който е временен.

Има ли някакви странични ефекти след процедурата с “HIFU”?

 Възможно е да има зачервяване на кожата в рамките на един час до няколко дни. Много рядко може да имат подуване, изтръпване и отток, както и на по-нежните части на кожата (в повечето случаи чело и около очи) да се появят бели или зачервени петна и мехурчета в следствие реакция на кожата от термичната обработка.

Колко е времетраенето на самата процедура?

Процедурата, в зависимост от зоната може да отнеме от 20 минути до 2 часа.

Колко процедури “HIFU” са необходими за постигане на добър ефект?

 По-голямата част от клиентите се нуждаят от повече от един курс на лечение (в зависимост от това колко отпусната е кожата им). Обикновенно се постигат добри резултати още след първата, но при по-отпусната коже може да се наложат 3-4 процедури, които да се извършват веднъж на 4-6 месеца.

След колко време ще има видими резултати?

 Резултатите могат да се видят няколко дни след терапията, но за период от 2-3 месеца ще виждате реалното подобрение, идващо от факта, че се работи на голяма дълбочина. Разкрасяването е отвътре – навън и този процес е строго индивидуален.

Какво е уникалното в тази процедура?

„HIFU” е единствената неинвазивна технология, позволяваща достигането на необходимата за „лифтинг ефект” дълбочина.